top of page
  • White Facebook Icon
zicht op herdenken4.jpg
Zicht op herdenken.jpg
Nieuw Zicht op Herdenken

doe mee en maak het verschil

logo_ikstavoor.png
4 mei 2021
Nieuw Zicht op Herdenken

IK BEN EEN PAKKENDE ZIN

Dodenherdenking in Engelen

Ook dit jaar herdenken de inwoners van Engelen en Bokhoven haar 22 slachtoffers, omgekomen door oorlogsgeweld in oktober 1944. Het jongste slachtoffer Pietje van de Griend was een jongen van 13 jaar, dood gebloed in de polder. Fientje Brouwers-Leurs, 40 jaar, moest haar man en 12 kinderen achter laten. Zo kent elk slachtoffer zijn of haar tragedie.


De herdenking vond plaats bij het massagraf en monument in de Achterstraat in Engelen. De herdenking stond in het teken van “Vrijheid”.

Het thema vrijheid kreeg een zichtbaar teken door gehaakte en gebreide bloemen die het monument ter ere van de slachtoffers sieren. Deze handgemaakte bloemen in onze nationale driekleur werden gemaakt door inwoners van Engelen en Bokhoven. Zij hebben zich verdiept in geschiedenis van de slachtoffers en hebben hen met deze bloemen willen eren. Dit initiatief is een community artproject van de stichting “IK STA VOOR Vrede, Vrijheid & Vriendschap” onder de naam “ Nieuw Zicht op Herdenken “, komende jaren zullen er meer gemeentelijke oorlogsmonumenten getransformeerd worden.

De overweging kunt u volgen op de website van de Heemkundekring  Angrisa (www.angrisa.nl) evenals een korte samenvatting van de plechtigheid. 

Terug naar projecten pagina

Met dank aan de Hermes Netwerk, Stichting Haëlla,

Gemeente 's-Hertogenbosch, en Engels Belang

Grote dank aan alle Breisterren

bottom of page