top of page

Over ons

De Stichting  IK STA VOOR Vrede, Vrijheid & Vriendschap

komt voort uit het initiatief Tapijt voor Vrede.
Het initiatief Tapijt voor Vrede is  is eind 2015 gestart en sindsdien zijn er ruim 95  Tapijten zijn gelegd door het land. In buurthuizen, op markten en pleinen, bij kerken, moskeeën en synagogen, op uitnodiging

maar ook spontaan! Kijk op  www.tapijtvoorvrede.nl voor alle tapijten.

Culturele ANBI
Het RSIN nummer van de stichting is 86102291. De stichting is sinds 9 oktober 2020 een culturele ANBI (algemeen nut beogende instelling). De stichting is op 28 februari 2020 ingeschreven bij de kamer van koophandel onder nummer 77485327. Het adres is Barbaraplaats 4, 5211 SV ’s-Hertogenbosch.
Telefonisch zijn wij bereikbaar op 06 5342223 (marianne ) of 06 27618621(Birgitta)
Ons emailadres is  wijstaanvoor@gmail.com

 


 


Initiatiefnemers
Met het opzetten en regelen van de Tapijt voor Vrede projecten is ruime ervaring, een breed netwerk en knowhow opgebouwd. Betrokkenheid blijkt ook uit het feit dat honderden mensen materiaal voor het Tapijt verzamelen. Er is een grote groep vaste vrijwilligers actief waardoor er ruime ervaring is met groepen en snel schakelen en opbouwen.

Initiatiefnemers van de Stichting zijn:

marianne van heeswijk.jpg

Marianne van Heeswijk

Beeldend kunstenaar/Social designer, initiator van Tapijt voor Vrede.
De basis voor haar werk bestaat uit tweedehands materiaal en gaat over het versmelten van verhalen dwars door generaties en culturen heen. Hiermee wordt de werkelijkheid herschapen en is alles gelijkwaardig aanwezig. Zij heeft ruime ervaring met community art projecten zoals Onze Kathedralenbouwers, het BoschBeest, Brugwachtershuisje “Waar wacht je nog op, de koffie staat klaar!“

 Zie ook www.villavanheeswijk.nl

birgitta-hermans-door-gemma-van-der-heij

Birgitta Hermans

Vormgever, spelontwerper

Ik werk graag samen met mensen die dezelfde passie delen: mooie producten/concepten bedenken in de brede zin van het woord. Producten die verwonderen, inspireren, die met plezier gemaakt worden en weer doorgegeven. Vernieuwen, luisteren en dan de sprong wagen.

Nauw betrokken bij het Tapijt voor Vrede als vrijwilligster.

Zie ook www.vormb.nl
 

Onze Missie

Het bevorderen van de

Vrede, Vrijheid en Vriendschap

Our Mission

Onze visie

Zon of regen
Wind mee of tegen
Als we schouder aan schouder staan
Zal het van zelf gaan

Samen bouwen maakt ieders kleur mooier en intenser

bottom of page