top of page

Over ons

De Stichting  IK STA VOOR Vrede, Vrijheid & Vriendschap

komt voort uit het initiatief Tapijt voor Vrede.
Het initiatief Tapijt voor Vrede is  is eind 2015 gestart en sindsdien zijn er ruim 95  Tapijten zijn gelegd door het land. In buurthuizen, op markten en pleinen, bij kerken, moskeeën en synagogen, op uitnodiging

maar ook spontaan! Kijk op  www.tapijtvoorvrede.nl voor alle tapijten.

Culturele ANBI
Het RSIN nummer van de stichting is 86102291. De stichting is sinds 9 oktober 2020 een culturele ANBI (algemeen nut beogende instelling). De stichting is op 28 februari 2020 ingeschreven bij de kamer van koophandel onder nummer 77485327. Het adres is Barbaraplaats 4, 5211 SV ’s-Hertogenbosch.
Telefonisch zijn wij bereikbaar op 06 5342223 (marianne ) of 06 27618621(Birgitta)
Ons emailadres is  wijstaanvoor@gmail.com

 


 


Initiatiefnemers
Met het opzetten en regelen van de Tapijt voor Vrede projecten is ruime ervaring, een breed netwerk en knowhow opgebouwd. Betrokkenheid blijkt ook uit het feit dat honderden mensen materiaal voor het Tapijt verzamelen. Er is een grote groep vaste vrijwilligers actief waardoor er ruime ervaring is met groepen en snel schakelen en opbouwen.

Initiatiefnemers van de Stichting zijn:

marianne van heeswijk.jpg

Marianne van Heeswijk

Beeldend kunstenaar/Social designer, initiator van Tapijt voor Vrede.
3e prijs winnaar in 2023 van de internationale ontwerpwedstrijd The World of Wearable Art in New Zealand.
De basis voor haar werk bestaat uit het hergebruik van materiaal, waarmee verhalen en ervaringen dwars door generaties en culturen heen versmelten. Zo wordt de werkelijkheid herschapen en is alles gelijkwaardig aanwezig. Van Heeswijk heeft ruime ervaring met community art projecten zoals Onze Kathedralenbouwers, het BoschBeest, Brugwachtershuisje “Waar wacht je nog op? De koffie staat klaar!“ Het werk met vluchtelingen en buurtbewoners leverde Marianne van Heeswijk de nominatie op voor de eretitel Consul van de Verdraagzaamheid 2017

Zie ook www.villavanheeswijk.nl

birgitta-hermans-door-gemma-van-der-heij

Birgitta Hermans

Grafisch vormgeefster / Social designer

heeft samen met Marianne van Heeswijk in 2016 acht weken lang het Tapijt voor Vrede mogelijk gemaakt in het Tropenmuseum in Amsterdam. Sinds het voorjaar 2020 hebben ze hun krachten gebundeld in de Stichting Ik sta voor Vrede, Vrijheid & Vriendschap. Sindsdien zijn succesvolle projecten vormgegeven zoals “BuurtDE(N)KSELS” tijdens Corona, Ode aan de Paradebomen”, “Schouder aan Schouder” tijdens Festival Fabriek Magnifique, “Ik verlaat mijn huis en neem mee…” tijdens het Halve Zolen festival, Coming Outfestival en het jaarlijks terugkerende “Wol voor Warmte”.
Zie ook www.vormb.nl
 

Onze Missie

Het bevorderen van de

Vrede, Vrijheid en Vriendschap

Our Mission

Onze visie

Zon of regen
Wind mee of tegen
Als we schouder aan schouder staan
Zal het van zelf gaan

Samen bouwen maakt ieders kleur mooier en intenser

bottom of page