top of page

Het bestuur

De Stichting heeft als doel:
 

Het bevorderen van het kunstprojecten i.s.m. maatschappelijke en culturele organisaties en personen


De Stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door:
- het opzetten van Community Art projecten, zowel zelfstandig als in samenwerking
De Stichting activeert bewustwording voor Vrede, Vrijheid en Vriendschap.

 

Wij zijn als Stichting trots op ons bestuur. We stellen ze graag aan jullie voor.
 

ans-buys_edited.jpg

Voorzitter

ANS BUYS

Ans heeft 44 jaar in verschillende rollen in het onderwijs gewerkt. Als docent Nederlands, rector van het Sint-Janslyceum en directeur van de Brabantse lerarenopleidingen, steeds zette zij zich met hart en ziel in voor kunst en cultuur. Naast haar loopbaan als docent en leidinggevende was en is ze als bestuurder actief in vele organisaties voor kunst, cultuur en onderwijs.  In Brabant is ze o.m. voorzitter van de Stichting Nutsscholen in Geldrop, van de Raad van Toezicht van Factorium Podiumkunsten in Tilburg en bestuursvoorzitter van de Stichting Gastvrij Den Bosch. 

Jane van de lest.jpg

Secretaris

Jane van de Lest

Jane heeft na de Sociale Academie Theaterwetenschap gestudeerd in Utrecht. Met deze twee studies is haar interesse in mens en kunst voorgoed gewekt. Vanaf 1990 is ze jarenlang als dramaturg werkzaam geweest, o.a. bij Theater Bis. Van 2000 tot 2019 heeft zij zich ingezet voor de kunsteducatie; eerst voor stichting de Uitlok, later bij Bureau Babel. Sinds januari 2019 is zij Verbinder Culturele Zaken bij Babel 's-Hertogenbosch e.o.

OB-Han-Galema-KW1C--e1513153196865-300x294_edited.png

Penningmeester

Han Galema

Expert in ondernemerschap, marketing, financiën en juridische zaken

andaleeb.jpg

Bestuurslid

Andaleeb Khaliifa

Andaleeb heeft in Syrië administratie gestudeerd en heeft vervolgens twintig jaar in verschillende overheidsdiensten gewerkt om uiteindelijk terecht te komen in de functie van hoofd van de afdeling personeelszaken van Damascus e.o.Ze leert graag andere culturen kennen vanuit de overtuiging dat het leven mooier zal zijn als we elkaar accepteren; we zijn tenslotte allemaal gelijk. 

josstraathofvierkant.jpg

Bestuurslid

Jos Straathof

Jos is journalist en filosoof. Hij geeft op beide terreinen les op de Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg. Hij werkte eerder zo’n dertig jaar als journalist in diverse functies bij Brabantse kranten. Zo was hij chef kunstredactie en adjunct-hoofdredacteur van het Brabants Dagblad.

Lies 2021.jpg

Bestuurslid

Lies Frankhuyzen

Lies werkt al jarenlang voor verschillende culturele organisaties, projecten en evenementen. Beschikt over een ruime en brede ervaring in diverse functies op het gebied van marketing & communicatie. En wil deze graag inzetten voor projecten met een ideële doelstelling.

_edited.png

RSIN nummer

De Stichting

Het RSIN nummer van de stichting is 86102291. Het beleid van de stichting is erop gericht om de komende tijd (tot en met 2022) het doel na te streven via het meermaals uitvoeren van de projecten Buurtdenksels, Heel Holland Haakt en Tapijt voor Vrede. De uitvoering wordt eerst opgestart nadat de benodigde middelen daartoe aangetrokken zijn uit financiering met subsidies of ontvangsten van  opdrachtgevers en sponsoren.
De bestuursleden ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden. De stichting is opgericht in 2020 dus het eerste jaarverslag wordt in 2021 gepubliceerd over het verslagjaar 2020.

Samen bouwen schept een band voor even en

inspiratie voor veel langer.

Onze Missie

“Het bevorderen van de Vrede, Vrijheid en Vriendschap.”

Our Mission

Onze visie

Zon of regen
Wind mee of tegen
Als we schouder aan schouder staan
Zal het van zelf gaan

Breng een rimpeling aan in het water

bottom of page