top of page
  • White Facebook Icon
20221021_145919.jpg
2020-2025 | Vlag voor Verbinding
logo_ikstavoor.png

IK BEN EEN PAKKENDE ZIN

Waarom de Vlag voor Verbinding?
Het idee voor de Vlag voor Verbinding ontstond in 2020 toen Nederland 75 jaar bevrijd was. Vrede is kwetsbaar,
lijkt soms vanzelfsprekend maar is het niet. Vrede hangt samen met Verdraagzaamheid, Vrijheid & Vriendschap. Samen vormen we Nederland, vallen we onder de Nederlandse vlag en voelen we ons vrij en geborgen onder deze vlag waar de democratie een groot goed is. In dit project willen we uitdragen dat iedereen mee mag doen, erbij hoort en welkom is. Dat de Nederlandse Vlag weer van ons allemaal wordt, als symbool van verbroedering, dat we dankzij verschillen samen kleurrijk Nederland vormen.


Meedoen
Voor de Nederlandse Vlag, die 30 x 45 meter wordt, zijn al aardig wat meters gemaakt. In november 2023 stond de teller op ruim 3000 bijdrages, oppervlakte ongeveer 15 x 20 meter. We nodigen alle inwoners van Nederland uit om deel te nemen aan dit communityproject. Door een stukje Rood, Wit of Blauw te haken|breien|naaien word je onderdeel van een groter geheel. De vlag als uniek symbool voor eenheid ondanks verschil in herkomst en achtergrond, gevlucht en bevrijd, jong & oud.  

Haak aan, Doe mee
Dit kunstwerk wordt de komende jaren artistiek ingezet op verschillende locaties in het land waarbij we de dialoog aangaan over Vrede, Vrijheid & Vriendschap. De Vlag is groeiende.
Benader ons gerust als u een mooi project | festival of ander idee hebt voor de Vlag voor Verbinding.

Terug naar Vlag voor Verbinding pagina

Terug naar home page

Fijn dat je erbij was!

bottom of page