Het bestuur

De Stichting heeft als doel:
“Het bevorderen van de Vrede, Vrijheid en Vriendschap en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de meest ruime zin.”
De Stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door:
- het opzetten van Community Art projecten, zowel zelfstandig als in samenwerking
De Stichting activeert bewustwording voor Vrede, Vrijheid en Vriendschap.

 

Wij zijn als Stichting trots op ons bestuur. We stellen ze graag aan jullie voor.
 

ans-buys_edited.jpg

Voorzitter

ANS BUYS

Ans heeft 44 jaar in verschillende rollen in het onderwijs gewerkt. Als docent Nederlands, rector van het Sint-Janslyceum en directeur van de Brabantse lerarenopleidingen, steeds zette zij zich met hart en ziel in voor kunst en cultuur. Naast haar loopbaan als docent en leidinggevende was en is ze als bestuurder actief in vele organisaties voor kunst, cultuur en onderwijs.  In Brabant is ze o.m. voorzitter van de Stichting Nutsscholen in Geldrop, van de Raad van Toezicht van Factorium Podiumkunsten in Tilburg en bestuursvoorzitter van de Stichting Gastvrij Den Bosch. 

Jane van de lest.jpg

Secretaris

Jane van de Lest

Jane heeft na de Sociale Academie Theaterwetenschap gestudeerd in Utrecht. Met deze twee studies is haar interesse in mens en kunst voorgoed gewekt. Vanaf 1990 is ze jarenlang als dramaturg werkzaam geweest, o.a. bij Theater Bis. Van 2000 tot 2019 heeft zij zich ingezet voor de kunsteducatie; eerst voor stichting de Uitlok, later bij Bureau Babel. Sinds januari 2019 is zij Verbinder Culturele Zaken bij Babel 's-Hertogenbosch e.o.

frank_edited.png

Penningmeester

Frank Pisart

Frank heeft ruime ervaring in business banking in de financiële sector en financial controlling in ICT op gebied van big data en new business. Daarnaast heeft hij een achtergrond in de kunsten. Momenteel vervult hij diverse bestuursfuncties bij instellingen met een cultureel of sociaal doel. 

andaleeb.jpg

Bestuurslid

Andaleeb Khaliifa

Andaleeb heeft in Syrië administratie gestudeerd en heeft vervolgens twintig jaar in verschillende overheidsdiensten gewerkt om uiteindelijk terecht te komen in de functie van hoofd van de afdeling personeelszaken van Damascus e.o.Ze leert graag andere culturen kennen vanuit de overtuiging dat het leven mooier zal zijn als we elkaar accepteren; we zijn tenslotte allemaal gelijk. 

josstraathofvierkant.jpg

Bestuurslid

Jos Straathof

Jos is journalist en filosoof. Hij geeft op beide terreinen les op de Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg. Hij werkte eerder zo’n dertig jaar als journalist in diverse functies bij Brabantse kranten. Zo was hij chef kunstredactie en adjunct-hoofdredacteur van het Brabants Dagblad.

Samen bouwen schept een band voor even en inspiratie

voor veel langer.

Onze Missie

“Het bevorderen van de Vrede, Vrijheid en Vriendschap.”

 

Onze visie

Zon of regen
Wind mee of tegen
Als we schouder aan schouder staan
Zal het van zelf gaan

Breng een rimpeling aan in het water

  • White Facebook Icon

Ik sta voor Vrede, Vrijheid & Vriendschap

Email: wijstaanvoor@gmail.com

Tel Marianne: 06-45342223 Birgitta 06-27618621

KVK nr: 77485327

© 2020 IK STA VOOR Vrede, Vrijheid & Vriendschap